Чантата Novak на Alexander McQueen

Вече стана нещо като традиция да ви представяме различни модели чанти, които имат статуса на икони в модната индустрия. Решихме днес да ви запознаем с поредната такава, а именно – моделът Novak на Alexander McQueen. Важно е да се знае, че вдъхновението за тази чанта е дошло от легендарната актриса Ким Новак, известна с ролята си в шедьовъра на Хичкок – „Vertigo“ от 1958 г.

В днешно време можете да видите тази чанта да виси от рамото на Виктория Бекъм, макар че знаем страстта й основно към Бъркините. От дебюта си през 2005 г., чантата е станала водеща за McQueen. Най-желаната чанта Новак е червена от крокодилска кожа, но вече се прави и от щраусова кожа във всякакви цветове.

Оригиналният Новак е сравнително голяма чанта, но поради интереса към нея вече се прави и в по-малки размери. За да се тушира малко и от грубата форма, могат да прибавят и декорации на цветя.

Цените варират, така както варират цветовете и размерите й. Новак от обикновена кожа и с нормален размер е около $1200, докато крокодилските изпълнения достигат $13 000.

Comments are closed.